Anne Sütünü Artıran Kuruyemişler
09 Temmuz 2024

Anne Sütünü Artıran Kuruyemişler


Emziren annelerin en büyük kaygılarından biri, anne sütlerinin bebeklerine yetip yetmeyeceği düşüncesidir. Bu nedenle, annelere önerilen ve anne sütünü artırmaya yardımcı olacak birçok besin maddesi bulunmaktadır. Bu besin maddelerinin başında kuruyemişler gelmektedir. Anne sütü, Allahu Teâlâ'nın bir mucizesi olup, başka hiçbir besin maddesi onun yerini tutamaz. Ancak, birçok kuruyemiş ile anne sütünün artırılması mümkündür. Bununla birlikte, anne sütünün azalmasına neden olan birçok etkenin de ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu etkenlerin başında aşırı yorgunluk, stres ve üzüntü gelmektedir. Anne sütünün artması için gerekli olan kuruyemişlerin dışında, bu faktörlere de son derece önem verilmelidir.

Anne Sütünü Artıran Kuruyemişler Nelerdir?

İncir: Anne sütünü artıran en önemli kuruyemişlerden biri olan incir, doğal kalsiyum, vitamin ve mineral deposudur. Aynı zamanda vücuttaki demir ihtiyacını karşılayarak, kandaki alyuvarların ve hücre zarının yenilenmesini sağlayarak bu yolla anne sütünü artırmaya yardımcı olmaktadır. İncir, mucizevi bir kuruyemiştir. Yaş olarak da tüketilebilir ancak kuru olarak tüketilen incirin anne sütü üzerindeki etkisi daha büyüktür. Sabah aç karnına birkaç tane kuru incir bol su ile tüketilmesi uzman doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Kuru incirin içinde bulunan küçük taneciklerin anne sütünü artırmada ve cildi tazeleyerek bebeğin gelişimini hızlandırmada son derece büyük etkisi bulunmaktadır.

Badem: Anne sütünü artıran kuruyemişlerden biri de bademdir. Badem, kalsiyum, vitamin ve demir açısından son derece önemli bir besin kaynağıdır. Annenin günde bir avuç badem tüketmesi hem kendi sağlığı için hem de anne sütünün oluşması açısından çok önemlidir. Badem, annenin üzerindeki aşırı stres ve yorgunluğun azalmasına, damarların gevşemesini sağlayarak annenin vücudunda sentezlenemeyen ve mutlaka dışarı atılması gereken yağların atılmasını sağlayarak hem anne sütünü artırır hem de anne sütünün kalitesini artırır.

Ceviz: Anne sütünün artmasını sağlayan en önemli besin kaynaklarından biridir. Yüksek oranda yağ tohumu içerdiği için tüketimine dikkat edilmesi gerekir. Ceviz, tüketildiği anda hemen anne sütüne karışır ve yüksek oranda tüketildiğinde anne sütünün yağlanmasına neden olur. Bu nedenle günde birkaç tane ceviz bol bol su ile tüketilmelidir. Ceviz, tam bir kalsiyum, vitamin, mineral ve protein deposudur. Emzirme döneminde olan annelerin günde birkaç tane ceviz tüketmeleri uzman doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Fındık ve Fıstık: Anne sütünü artırmaya yardımcı olan diğer kuruyemişler arasında fındık ve fıstık gelir. Ancak, yüksek oranda yağ tohumu içermeleri nedeniyle dikkatli tüketilmesi tavsiye edilir. Aşırı tüketilmesi, bebekte kolesterol riskini artıracağından, günde beş ya da altı tane fındık veya fıstık tüketimini geçmemek gerekir.

Ek olarak, kuruyemişler içerdiği yağ tohumları nedeniyle aminoasit içerirler. Bu durum, anne sütünün oluşmasını sağlayan serotonin dokusuna karışarak anne sütünün çoğalmasına ve anne sütünün kalitesinin artmasına neden olmaktadır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Anne Sütünü Artıran Besinler Nelerdir?

Anne Sütünü Artıran Besinler Nelerdir?

Güncel

Anne Sütü Yapan Yiyecekler

Anne Sütü Yapan Yiyecekler