Hamilelikte dondurma tüketiminin bebeği etkileyip etkilemeyeceği konusunda merak ettiğim birkaç şey var. Dondurmanın içeriğinde süt ve süt ürünleri bulunması bebeğin kemik gelişimi için faydalı olabilir mi? Ancak aşırı şeker tüketiminin gestasyonel diyabet riskini artırabileceği söyleniyor, bu durumda dondurma tüketimini nasıl dengelemeliyiz? Ayrıca, pastörize edilmemiş süt ürünleri içeren dondurmaların gıda güvenliği açısından risk oluşturabileceği belirtilmiş. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Dondurmayı dikkatli bir şekilde tüketmek yeterli mi, yoksa tamamen kaçınmak mı daha iyi?
Hamilelikte dondurma tüketiminin bebeği etkileyip etkilemeyeceği konusunda merak ettiğim birkaç şey var. Dondurmanın içeriğinde süt ve süt ürünleri bulunması bebeğin kemik gelişimi için faydalı olabilir mi? Ancak aşırı şeker tüketiminin gestasyonel diyabet riskini artırabileceği söyleniyor, bu durumda dondurma tüketimini nasıl dengelemeliyiz? Ayrıca, pastörize edilmemiş süt ürünleri içeren dondurmaların gıda güvenliği açısından risk oluşturabileceği belirtilmiş. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Dondurmayı dikkatli bir şekilde tüketmek yeterli mi, yoksa tamamen kaçınmak mı daha iyi?
Cevap yaz