Hamilelikte tarçının düşüğe yol açıp açmadığı konusunda merak ettiklerim var. Tarçının içerdiği bileşenlerin bazı sağlık yararları sunduğu belirtiliyor fakat yüksek miktarda tüketiminin riskli olduğu da ifade ediliyor. Özellikle aşıra tarçın tüketiminin uterin kasılmalara neden olabileceği ve bu durumun düşük riskini artırabileceği endişe verici. Hafif miktarda tüketim genellikle güvenli kabul edilse de, bu konuda sınırları bilmek ve doktorla görüşmek en iyisi gibi görünüyor. Sizce hamilelikte sağlıklı bir diyet oluşturmak için başka hangi besinlere dikkat edilmesi gerekiyor?
Hamilelikte tarçının düşüğe yol açıp açmadığı konusunda merak ettiklerim var. Tarçının içerdiği bileşenlerin bazı sağlık yararları sunduğu belirtiliyor fakat yüksek miktarda tüketiminin riskli olduğu da ifade ediliyor. Özellikle aşıra tarçın tüketiminin uterin kasılmalara neden olabileceği ve bu durumun düşük riskini artırabileceği endişe verici. Hafif miktarda tüketim genellikle güvenli kabul edilse de, bu konuda sınırları bilmek ve doktorla görüşmek en iyisi gibi görünüyor. Sizce hamilelikte sağlıklı bir diyet oluşturmak için başka hangi besinlere dikkat edilmesi gerekiyor?
Cevap yaz